Printer Friendly Version Учешће Сталне делегације Републике Србије при Унеску на 211. заседању Извршног савета Унеска @ 22 April 2021 11:03 AM

Стална делегација Републике Србије при Унеску је активно учествовала на 211. заседању Извршног савета Унеска које је одржано у виртуелном формату од 07. до 21. априла 2021. године. Уз учешће амбасадора Тамаре Растовац Сиамашвили на састанцима Бироа Извршног савета, као председавајуће Комитету за невладине партнере, као и у пленарној дебати, Стална делегација је иступала по низу других тачака на агенди овог заседања, попут глобалне и регионалне координације и подршке за Одрживи циљ 4 који се односи на образовање, глобалног приоритета Африка, стратешке трансформације Унеска и Акционог плана за мале, острвске земље у развоју. Такође, иступали смо и у вези са Стратегијом Унеска за технолошке иновације у образовању за период 2021-2025 и Нацртом Средњорочне стратегије и Програма и буџета Унеска.
На овом заседању, између осталог, усвојена је препорука Извршног савета за Генералну конференцију Унеска о проглашењу обележавања 150 година од рођења српске сликарке и активисткиње Надежде Петровић за годишњицу са којом ће Унеско бити повезан за период 2022/2023.