Printer Friendly Version Избор Републике Србије у чланство Међувладиног комитета за заштиту и унапређење разноликости културних израза @ 4 June 2021 02:30 PM

Република Србија је на 8. Конференцији држава уговорница Конвенције о заштити и унапређењу разноликости културних израза, 04. јуна 2021. г, изабрана у чланство Међувладиног комитета за заштиту и унапређење разноликости културних израза, са мандатом од 2021. до 2025. г.
Република Србија је снажно посвећена овој Конвенцији и од 2009. године, када ју је ратификовала уложила је велике напоре у постизање њених циљева, попут стварања подстицајних услова за развој креативних индустрија и иницијатива организација цивилног друштва у области културе, развоја партиципативних културних политика, јачања међународне сарадње у култури, промоције уметничких слобода и политика родне равноправности, као и чињења различитих облика културних израза приступачнијим, укључујући њихово представљање у дигиталном облику.
Кроз чланство у овом важном телу, Република Србија ће наставити да промовише и активно доприноси имплементацији Конвенције о заштити и унапређењу разноликости културних израза.